<>

عبد منیب


این وبلاگ به منظور خدمتی به اهل ایمان و عمل و در راستای نشر معارف بلند اسلام عزیز منتشر شده است. مطالب را با موضوعاتی که در پایین این صفحه مشخص شده آورده ام و قصدم این است که از انتشار مطالبی که خود فهم نکرده ام و همچنین مطالب سایر نویسندگان حتی الامکان خودداری کنم و در واقع به نوبه خود به تولید اثر بپردازم و در صورت نقل مطلب از جایی، مأخذ را ذکر کنم. لطفا مرا از نظرات خویش بهره مند سازید.

آخرین نظرات
  • ۱۵ فروردين ۰۲، ۲۱:۲۹ - احمد
    Ya Ali

زر و زور غرب چشممان را پر نکند!

سه شنبه, ۲۶ اسفند ۱۳۹۳، ۰۲:۰۶ ب.ظ

به نام خدا

    در زمانه ای که چشم خیلی از ماها را زر و زور فرهنگ غرب گرفته، خوب است آیه زیر را متذکر شویم: 

لَا یَغُرَّنَّکَ تَقَلُّبُ الَّذِینَ کَفَرُواْ فىِ الْبِلَادِ، مَتَاعٌ قَلِیلٌ ثُمَّ مَأْوَاهُمْ جَهَنَّمُ  وَ بِئْسَ المِْهَادُ (آل عمران/196 و 197)

ترجمه: مبادا جنب و جوش‏ کافران در شهرها تو را بفریبد. بهره اندکی است، سپس جایگاهشان دوزخ است، و چه بد جایگاهی است. 

  این آیه زمانی در مدینه نازل شد که بسیارى از مشرکان مکه تجارت‏ پیشه بودند، و از این راه ثروت قابل ملاحظه‏ اى به دست مى ‏آوردند و در ناز و نعمت به سر می بردند، و نیز یهودیان مدینه در تجارت مهارت داشتند و از سفرهاى تجارى خود غالبا با دست پر باز می گشتند، در حالى که مسلمانان در آن زمان به خاطر شرائط خاص زندگى و از جمله مسئله مهاجرت از مکه به مدینه و محاصره اقتصادى از ناحیه دشمنان نیرومند، از نظر وضع مادى بسیار در زحمت بودند، و به سختی زندگى می کردند، مقایسه این دو حالت این سؤال را براى بعضى طرح کرده بود که چرا افراد بى ایمان این چنین در ناز و نعمتند، اما افراد با ایمان در رنج و عذاب و فقر و پریشانى زندگى می کنند؟ آیه فوق نازل شد و به این سؤال پاسخ گفت.

   شاید امروز نیز این سوال برای ما پیدا شود، اما اگر  بدانیم که زندگی انسان محدود به این دنیا نیست و انسان برای ابدیت آفریده شده و روزی طومار این جهان درهم پیچیده می شود، این دنیای محدود در نظرمان کوچک و کوچکتر خواهد شد و آخرت ابدی در نظرمان بزرگ و بزرگتر شده و آن گاه به خود  می بالیم که امت محمدیم و پیرو نسخه کامل دین خدا، دینی که اگر قدر خود را بدانیم و در سایه آن استعدادهای خود را شکوفا کنیم بهترین وضع را در دنیا و آخرت داریم. خوب است به چنین روایاتی نیز توجه کنیم که نشان می دهد مومن لحظه لحظه اش سود و رشد است و کافر لحظه لحظه اش خسران. در روایتی از امام صادق (علیه السلام) است که یک انسان مومن اگر از کنار میوه فروشی عبور کند و دلش میوه ای را بخواهد و پول خرید نداشته باشد حتی به خاطر همین اندازه سختی هم پاداش می گیرد.

نظرات  (۲)

سلام...

آن چه که از تاریخ اسلام در مطالبتان بود را قبول دارم. ولی آیا امروزه مشکل از خود ما نیست که زر و زور نداریم؟

آیا نباید از تاریخ به خصوص تاریخ اسلام درس بگیریم به جای آن که همه اش بگوییم در گذشته  مسلمانان این گونه بودند؟

بهتر نیست بگوییم مسلمانان در گذشته زر نداشتند ولی مثلا حالا هم زر دارند هم زور؟ به عقیده بنده حقیر سعادت واقعی آن است که به موازات پیشرفت اخروی پیشرفت دنیوی هم داشته باشیم
نه این که 1400 پیش یهودی ها  زر و زور رشان از مسلمانان بیشتر بوده حالا هم زرشان بیشتر است. به عقیده بنده ما کم کاری ها سستی ها و رخوت هایمان را در پس داستان های قرآن می پوشانیم و به خود وعده آینده می دهیم.

به راستی جناب آقای توکلی مگر نه این که وارسان زمین مستضعفان هستند. پس ایراد از ما است نه سنت خدا و دیگر امور که امروزه هم  مانند 1400 پیش زر و زرو برای کافران است.

سال خوبی داشته باشید یا علی
پاسخ:
سلام بر شما، سال نو مبارک، بله همین طوره.
اگر قدر خود را بدانیم، اما متاسفانه خیلی از مردم قدر خود را نمی دانند.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">